Kokosovo olje recepti
Blog objava kokosovo olje recepti je sestavljena z željo, da vam bralcem približamo uporabo kokosovega olja v prehrani. Kot vemo se kokosovo olje uporablja tudi v kozmetiki. Mi se pa bomo danes ukvarjali z recepti za koriščenje kokosovega olja v prehrani in za prehranske namene.
Kokosovo olje je primerno za peko in kuho, prav tako pa tudi za cvrtje.
Njegova temperatura tališča in hkrati temperatura pri kateri se uniči, sta precej višji od drugih rastlinskih.
Prav zato je kokosovo olje zelo dobra izbira olja za cvrtje.
Za cvrtje ni potrebno uporabljati ekstra deviško hladno stiskano kokosovo olje, saj je le to predrago za ta name.
Ko pa pripravljamo druge jedi, kjer bo kokosovo olje v njih okus le izboljšalo, pa svetujemo da čim bolj kvalitetno.
Na ta način boste od njega dobili največ tudi iz zornega kota hranil, ki so v njemu.
Kokosovo olje recepti
Sestavili smo vam nekaj slastnih receptov s kokosovim oljem. Kot smo že omenili, svetujemo da razen za cvrtje, uporabljate ekstra deviško hladno stiskano kokosovo olje.
Kokosovo olje recept – Limonino kokosovi slastni prigrizki
Sestavine:
- 1 ½ skodelice bele polnozrnate moke ali večnamenske bele moke
- 1 veliko jajce
- 1/2 čajna žlička vanilije
- 3/4 skodelice kosmičev in 2 žlici za kasneje
- 1/4 žličke soli
- 1/4 čajne žličke pecilnega praška
- 3/4 skodelice limonine lupine
- 1/2 skodelico kokosovega olja na sobni temperaturi
- 1/2 skodelica rjavega sladkorja ali kokosovega sladkorja
- 1/4 skodelice granuliranega sladkorja
Priprava:
Pečico segrejemo na 170 -180 °C, med tem pa v visoki posodi zmešamo moko, sol in pecilni prašek. Nato dodamo kokosovo olje in sladkor ter mešamo na visoki hitrosti cca. 3 minute. Sedaj dodamo vanilijo ter jajce in nežno vmešamo. Posujemo z limonino lupinico ter pečemo približno 30 minut. Počakamo da se ohladi in lahko že serviramo.
Kokosovo olje recept – Kokosov limetin basmati
Sestavine:
- 1 skodelica riža basmati
- 1 žlica kokosovega olja
- 1 žlička masla
- 1/4 skodelice kokosovih kosmičev
- 1 skodelico kokosovega mleka
- 1 skodelica piščančje juhe, po želji
- 1 sok ene limete
- 1 ščepec mletega črnega popra, po želji
Priprava:
Riž operemo do čistega. Segrejemo kokosovo olje in maslo v široki posodi na srednjem ognju. Riž in kokosove kosmiče kuhamo 4 minute, dodamo sok limete, kokošjo juho, sol in kokosovo mleko. Segrevamo do vrenja in nato znižamo na minimum. Kuhamo 20 minut in nato pustim pokrito še 5 minut.
Pomoč pri pripravi objave: shape.com